Dania na Wielkanoc

Oferta na Wielkanocwielkanoc

Przygotowaliśmy dla Państwa ofertę wielkanocnych specjałów. Jesteśmy przekonani, że przygotowane z najwyższą dbałością potrawy sprawią, że  Święta Wielkanocne spędzą Państwo w znakomitej atmosferze.

Wielkanocne śniadanie w firmie
Tradycją Świąt Wielkanocnych jest  tzw. „Jajeczko” w gronie pracowników. Każda okazja jest dobra by spotkać się z podwładnymi i nawiązać z nimi bardziej osobisty kontakt. W czasie przedświątecznym jednak pracownicy niechętnie zostają po pracy na służbowe kolacje czy koktajle. Proponujemy więc wygodne i proste rozwiązanie. Warto poświęcić jeden firmowy poranek i zaprosić swój zespół na wielkanocne śniadanie.

Przykładowe zestawy Pater Wielkanocnych

Kanapki bankietowe z jajkiem na pięć sposobów – patera 25 szt – 85 zł
z jajkiem i kawiorem, czarnym i czerwonym
z jajkiem, majonezem i szczypiorkiem
z jajkiem, anchovis i piklami
z pastą jajeczną z papryką czerwoną i pieprzem kajeńskim
z pastą jajeczną z chrzanem i czarnym pieprzem

Śledzie w śmietanie z korniszonami i jabłkami- porcja 200 g- 20 zł

Wyselekcjonowane filety, jabłkami i korniszonami oraz jogurtową śmietaną.

Kanapki bankietowe Wielkanocne- patera 25 szt- 85 zł
z jajkiem i kawiorem, czarnym i czerwonym
z łososiem wędzonym i jajkiem przepiórczym
mimolette z gorgonzollą, z orzechem włoskim
z filetem śledziowym marynowanym w zalewie octowej

Rolmopsy- patera 25 szt- 100 zł
Mięsiste filety śledzi macerowane w aromatycznej zalewie korzennej,
owinięte wokół pysznych korniszonów i słodkiej
papryki z odrobiną pikantnej musztardy.

Schab po warszawsku- 10 porcji – 85 zł
sakiewki z soczyście upieczonego schabu wypełnione musem chrzanowym, otoczone szczypiorkiem i glazurowane auszpikiem

Roladki z szynki z sałatką jajeczną na szparagach, pod galaretą- 6 porcji- 42 zł

Zupy

1.Żurek z białą kiełbaską i jajkiem
2.Flaki wołowe
3.Krem brokułowy
4.Rosół domowy z makaronem
5.Barszcz czerwony z pasztecikiem

Dania drugie gorące

1.Pieczeń z szynki z sosem
2.Rolada z indyka ze szpinakiem i sosem muślinowym
3.Polędwiczka wieprzowa z sosem borowikowym
4.Zrazy wołowe staropolskie z kasza gryczaną
5.Dorsz pieczony w ziołach

Dodatki do dań

1.Frytki
2. Ziemniaki opiekane
3. Kluski śląskie
4.Kluski gniocchi
5.Ziemniaki drążone
6.Kasza gryczana

Zakąski zimne

1.Tatar z łososia z kaparami
2.Galantyna z kurczaka na słodko z rodzynkami
3.Pieczony schab faszerowany ziołami prowansalskimi
4.Roladki z szynki parmeńskiej z mozzarellą i rukolą
5.Rolada z indyka faszerowana żurawiną
6.Schab przekładany chrzanem w galarecie
7.Schab ze śliwką w galarecie
8.Roladki łososiowe ze szpinakiem
9.Roladki z indyka w galarecie
10.Indyk w maladze brzoskwinią
11.Łosoś marynowany w warzywach
12.Roladki z szynki ze szparagami w galarecie
13.Jajko moule na sałatce jarzynowej
14.Jajka faszerowane pastami na sałacie
15.Łosoś wędzony z kremem ziołowym i melonem
16.Łosoś wędzony z jajkiem na sałatce jarzynowej
17.Jajko z łososiem na cukini
18.Jajko z kawiorem na cukini
19.Łosoś wędzony z cytrynką
20.Gondola mięs pieczonych, pasztety, węgorz, łosoś, sery pleśniowe
21.Polędwiczki faszerowane warzywami
22. Cielęcina gotowana w galarecie
23.Jajka z łososiem
24.Jajko z kawiorem na sałatce jarzynowej
25.Pasztet z żurawiną
26.Pomidorki sherry faszerowane sałatką krabową lub pastami
27.Terina z łososiem
28.Wielkanocna szynka wieprzowa z cwikłą i chrzanem

Sałatki

1.Sałatka nicejska tuńczykiem przybrana- ( Mix sałat pomidor , ogórek kwaszony , jajko, cebula czerwona ,tuńczyk , groszek , sos vinaigrette lub majonezowy)
2.Sałatka „ Szefa kuchni” z grillowanym kurczakiem-( kapusta pekińska , kukurydza , ogórek konserwowy , pomidor , jajko , szczypior ,kurczak , sos majonezowo-pomidorowy)
3.Sałatka Norweska z łososiem-(grillowany łosoś, mix sałat, tarta marchewka, chrupiące grzanki ziołowe, sos vinaigrette, parmezan)
4.Sałatka grecka-( sałata lodowa, ogórek , pomidor, oliwki ,papryka , ser feta , bazylia )
5.Sałatka Tajska-(Grillowania polędwica wołowa, mix sałat, czerwona cebula, szczypiorek, ogórek konserwowy, pomidor, oliwki, pieczarki, sos tajski)
6.Caprese-Plastry mozzarelli, pomidory , oliwki, sos bazylikowy
7.Sałatka Rzymska- (Bakłażan, mozzarella, pomidor , kawałki kurczaka
8. Tradycyjna sałatka jarzynowa